Vi testade dessa viltbiffarna med älgfärs och det blev jättegott, men du kan fint använda annat viltkött också.
Viltbiffar med lingonsås
4 port
500 g viltfärs (tex hjort, vildsvin eller älg)
1 ägg
1 tsk salt
1/2 tsk peppar
5 malda enbär
1 tsk timjan
1 dl grädde
2 msk finhackad lök
smör till stekning
Sås:
4 dl lätt crème fraiche
2 msk kalv- eller oxbuljong
1 tsk kinesisk soya
1 dl lingonsylt
Blanda färsen med ägg, salt, peppar, enbär, timjan, grädde och lök. Forma till 8 biffar och stek i en panna ca 4 min på varje sida.
Rör ihop och koka försiktigt upp crème fraiche, buljong, soya och lingon till en sås. Servera till potatis.
Älgfärs har jag sett på så många ställen nu att jag måste försöka få tag i det. Det ser så himla gott ut och det låter fantastiskt!
SvaraRadera