Stirfry med biff, ingefära och vitlök
2 port
2 portioner basmati ris
olja till att steka i
250g biffkött (vi brukar använda ytterfilé)
ingefära, ca 3-4 cm
2 vitlöksklyftor
1/2 färsk röd chilli
2 stk vårlökar
ett litet knippe koriander
2 msk sesamolja
2 msk black bean saus (går lika bra med teryiakisås)
2-3 mask soyasås
salt och peppar
2 lime
1 ägg
Koka riset enligt förpackningen. Skiva köttet i strimlor.
Skala och hacka chilli, ingefära, vårlök och koriander. Lägg kött, ingefära, vitlök, chilli, vårlök och koriander i en skål. Tillsätt sesamoljan och blanda runt.
Värm upp en wok-panna så den blir riktigt het. Tillsätt olja. Häll i alla ingredienser du har blandat i skålen. Häll över hälften av soyan, en pressad lime och black bean såsen. Rör runt hela tiden i 2 min. Krydda med lite salt och peppar. Ta av panna från värmen och häll över allt i en skål så länge.
Knäck ägget i den varma pannan och häll i en liten skvätt soya. Rör runt. Häll i riset i pannan och ringla resten av soyan över. Rör runt och lägg sedan upp riset på tallrikar. Fördela köttet på tallrikarna och dekorera med lite koriander och en halv lime.
TIPS: Hacka gärna upp resten av koriandern och lägg i en burk i frysen. På så vis har du alltid färsk koriander hemma.
Källa: Jamie Oliver, Ministry of Food
2 port
2 portioner basmati ris
olja till att steka i
250g biffkött (vi brukar använda ytterfilé)
ingefära, ca 3-4 cm
2 vitlöksklyftor
1/2 färsk röd chilli
2 stk vårlökar
ett litet knippe koriander
2 msk sesamolja
2 msk black bean saus (går lika bra med teryiakisås)
2-3 mask soyasås
salt och peppar
2 lime
1 ägg
Koka riset enligt förpackningen. Skiva köttet i strimlor.
Skala och hacka chilli, ingefära, vårlök och koriander. Lägg kött, ingefära, vitlök, chilli, vårlök och koriander i en skål. Tillsätt sesamoljan och blanda runt.
Värm upp en wok-panna så den blir riktigt het. Tillsätt olja. Häll i alla ingredienser du har blandat i skålen. Häll över hälften av soyan, en pressad lime och black bean såsen. Rör runt hela tiden i 2 min. Krydda med lite salt och peppar. Ta av panna från värmen och häll över allt i en skål så länge.
Knäck ägget i den varma pannan och häll i en liten skvätt soya. Rör runt. Häll i riset i pannan och ringla resten av soyan över. Rör runt och lägg sedan upp riset på tallrikar. Fördela köttet på tallrikarna och dekorera med lite koriander och en halv lime.
TIPS: Hacka gärna upp resten av koriandern och lägg i en burk i frysen. På så vis har du alltid färsk koriander hemma.
Källa: Jamie Oliver, Ministry of Food
Skriv ut receptet (pdf)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar