onsdag 17 februari 2010

Onsdag 17 februari

Italiensk kycklingpasta
4 port

2 paket färsk tagliatelle eller 500 g torkad tagliatelle
2 kycklingfiléer
2 tsk smör eller olja
3 dl matlagningsgrädde
10-15 soltorkade tomater, antingen i olja - väl avrunna eller torkade som är uppmjukade i kokande vatten
1 vitlöksklyfta
salt och peppar
ev. lite basilika
1 stor näve ruccolasallad
50 g rostade pinjenötter

Sätt på pastavattnet.

Dela kycklingfiléerna i mindre bitar, ca 2x2 cm. Hetta upp en stekpanna och ha i smör eller olja, stek kycklingbitarna tills de är gyllenbruna och genomstekta. Hacka de soltorkade tomaterna. Häll i grädde och tomater i stekpannan och låt koka en stund så att såsen reduceras något. Pressa i en vitlöksklyfta och salta och peppra. Eventuellt kan man blanda i lite färsk eller frusen basilika också.

Koka pastan. Rosta pinjenötterna i en torr stekpanna tills de fått lite färg. Var försiktig så de inte bränns, det går fort.

Häll av pastan och lägg den i en skål, häll över såsen och blanda om ordentligt. Toppa med sköljd ruccolasallad och strössla över pinjenötterna.

Ett glas rött vin är fantastiskt gott till denna pastarätten.

Skriv ut receptet (pdf)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar