onsdag 1 juni 2011

Viltbiffar med lingonsås


4 port

500 g viltfärs (tex hjort, vildsvin eller älg)
1 ägg
1 tsk salt
1/2 tsk peppar
5 malda enbär
1 tsk timjan
1 dl grädde
2 msk finhackad lök
smör till stekning

Sås:
4 dl lätt crème fraiche
2 msk kalv- eller oxbuljong
1 tsk kinesisk soya
1 dl lingonsylt

Blanda färsen med ägg, salt, peppar, enbär, timjan, grädde och lök. Forma till 8 biffar och stek i en panna ca 4 min på varje sida.

Rör ihop och koka försiktigt upp crème fraiche, buljong, soya och lingon till en sås. Servera till potatis.


2 kommentarer:

Anonym,  15 juni 2011 kl. 07:26  

Jättegott!!!

lis,  18 september 2012 kl. 17:22  

Ett fantastiskt enkelt recept men som gav oss mersmak. Fantastiskt gott. Lis

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP