fredag 24 april 2009

Sussis chokladhavrekakor


Min syster är nog den mest experimentella person jag vet i köket. Hon gör nästan alltid om på recept och testar en massa nya saker.
Vi hämtar ofta inspiration av henne så det kommer att vara en hel del recept här på sidan som härstammar från henne.

Nu när vi var hemma i påsk fick vi smaka dessa havrekakor. Det var egentligen ett recept på vanliga havrekakor, men hon valde göra dom lite nyttigare, och det är ju aldrig fel för oss gottegrisar!

Sussis chokladhavrekakor
Ca 50 kakor

300 g smör
1 1/2 dl strösocker
1 1/2 dl farinsocker
3 dl siktat dinkelmjöl
6 dl fiberhavregryn
1-1 1/2 dl hackade russin
100 g mörk choklad
1 1/2 tsk bikarbonat

Blanda alla ingredienserna till en deg.
Rulla bollar ungefär stora som en enkrona. Lägg ut dom på bakplåtspapper.
Baka på 175° i ca 15 min.

TIPS: Har man inte farinsocker så ta bara vanligt socker. Det går också bra med vanligt mjöl om man hellre vill det.

0 kommentarer:

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP