Fantastiskt goda knäckebröd
Dessa knäckebröden var dom absolut godaste jag har smakat. Receptet har jag fått av en väninna till Ingela. Otroligt enkelt var det också för det tog bara ca 5 min att förbereda innan dom skulle i ugnen.
2 dl majsmjöl
1 dl solrosfrön
1 dl sesamfrön
0,5 dj linfrö
0,5 tsk salt
0,5 dl rapsolja
Rör ihop alla ingredienserna i en bunke och häll över 2,5 dl kokande vatten. Rör om. Bred ut smeten på ett bakplåtspapper på en plåt. Skär rutor och häll över lite flingsalt. Grädda på 150 grader i drygt en timme (1 h och 15 min var mina inne)
7 kommentarer:
Ja, visst är de goda! Ett stort plus är att de dessutom är glutenfria (om inte mina glutenkunskaper är helt fel...) och således passar att bjuda även glutenintoleranta på.
Åh vad bra. Ett lättbakat knäckebröd som dessutom är glutenfritt. Perfekt. Måste testa!
Har prøvd dette idag - det var superdupergodt!! Jeg og ungene har nesten knasket i oss hele plata:o) Må lage mer! Takk for oppskrifta!
Utrolig nydelig, og så enkelt!! Takk!! :)
Men varför blev mina sega??? Väldigt goda men sega...
Superenekelt och supergott!! tusen tack för ett jättebra recept :) Ett tips är att lägga ett bakplåtspapper ovanpå smeten när man lägger den på plåten och sen smeker ut smeten. Då blir den tunn och fin utan att den går sönder :)
Helt fantastisk god-og ungene likte de også-en klar vinner hos oss;-)))
Skicka en kommentar