torsdag 14 januari 2010

Konsten att vispa grädde

Hela hemligheten med att vispa grädde är att kyla skålen och vispen (Ballongvisp gör jobbet snabbare). Genom att kyla går det avsevärt mycke snabbare att vispa. 3 dl tar 3-4 minuter att vispa. Jag brukar tilsätta en gnutta socker. Först när man börjar vispa får man bubblor på ytan, sen övergår grädden i ett lätt skum. Detta passar utmärkt till topping på desserter eller till favoriten Irish Coffe. Sen övergår grädden till ett fastare och hårdare form. Detta är det du vill ha till tårtor och om du ska göra mousse.

1 kommentarer:

Anonym,  16 november 2010 kl. 11:05  

Hej!
Jag undrar hur det är med magrare grädde, typ mellangrädde. Har du tips på hur den ska vispas?

Mvh
Elisabet

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP