onsdag 17 februari 2010

Onsdag 17 februari

Italiensk kycklingpasta
4 port

2 paket färsk tagliatelle eller 500 g torkad tagliatelle
2 kycklingfiléer
2 tsk smör eller olja
3 dl matlagningsgrädde
10-15 soltorkade tomater, antingen i olja - väl avrunna eller torkade som är uppmjukade i kokande vatten
1 vitlöksklyfta
salt och peppar
ev. lite basilika
1 stor näve ruccolasallad
50 g rostade pinjenötter

Sätt på pastavattnet.

Dela kycklingfiléerna i mindre bitar, ca 2x2 cm. Hetta upp en stekpanna och ha i smör eller olja, stek kycklingbitarna tills de är gyllenbruna och genomstekta. Hacka de soltorkade tomaterna. Häll i grädde och tomater i stekpannan och låt koka en stund så att såsen reduceras något. Pressa i en vitlöksklyfta och salta och peppra. Eventuellt kan man blanda i lite färsk eller frusen basilika också.

Koka pastan. Rosta pinjenötterna i en torr stekpanna tills de fått lite färg. Var försiktig så de inte bränns, det går fort.

Häll av pastan och lägg den i en skål, häll över såsen och blanda om ordentligt. Toppa med sköljd ruccolasallad och strössla över pinjenötterna.

Ett glas rött vin är fantastiskt gott till denna pastarätten.

Skriv ut receptet (pdf)

0 kommentarer:

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP