torsdag 4 mars 2010

Apelsinkaka med Polly


Jag hittade detta receptet i en Laga Lätt tidning nyligen och eftersom Polly är mina absoluta favoriter så var jag tvungen att testa dom. Förberedelserna var väldigt enkla och resultat blev bara helt otroligt bra. MUMS!


ca 30 st

1 apelsin, skalet rivet
4,5 dl vetemjöl
1 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
200 g kallt smör
30 pollygodisar

Sätt ugnen på 200 grader. Riv skalet av apelsinen med ett fint rivjärn. Blanda mjöl, strösocker, vaniljsocker och apelsinskal i en bunke. Tärna och tillsätt smöret. Nyp samman med fingrarna till en grynig massa och knåda till en smidig deg. Dela degen i tre delar och rulla till rullar och dela varje rulle i 10 bitar. Rulla varje bit till en boll och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Grädda kakorna 12 minuter, eller tills de får en aning färg. Tryck försiktigt 1 pollygodis i varje kaka. Låt stå en stund så att chokladen smälter och fastnar. Lägg kakorna att svalna på ett galler.

Källa: Laga Lätt nr 2 2010

0 kommentarer:

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP