Lördag 27 mars
4 port
500 g hälleflundra
4 stjälkar timjan
500 g svamp
salt och peppar
2 msk olivolja
2 klyftor vitlök
1 dl vitvin
2 tsk färsk citronsaft
maizena mjöl
Skala och koka potatis. Sätt ugnen på 225 grader. Dela hälleflundra fillén i fyra bitar och lägg dom i en ugnsfast form. Ta bladen från ena stjälken timjan, strö dom över fisken och krydda med salt och peppar. Skär svampen i tunna skivor och lägg så att dom täcker fisken. Ringla över lite olivolja.
Baka fisken i ugnen i tio minuter. Skär resten av svampen i tärningar. Hacka vitlöksklyftorna fint och bland med svampen. Värm en stekpanna och häll i olivolja. Stek svampen och vitlöken på medelvärme i 3-4 minuter. Häll på vinet och låt det sjuda i 5 minuter. Pudra över lite maizenamjöl och rör runt, tilsätt eventuellt lite vatten så att du får en krämig koncistens. Tilsätt citronsaft och resten av timjanbladen, smaka av med salt och peppar. Pressa potatisen eller servera den som den är till fisken med svampsalladen. Som tillbehör kan Crème Fraiche vara gott.
500 g hälleflundra
4 stjälkar timjan
500 g svamp
salt och peppar
2 msk olivolja
2 klyftor vitlök
1 dl vitvin
2 tsk färsk citronsaft
maizena mjöl
Skala och koka potatis. Sätt ugnen på 225 grader. Dela hälleflundra fillén i fyra bitar och lägg dom i en ugnsfast form. Ta bladen från ena stjälken timjan, strö dom över fisken och krydda med salt och peppar. Skär svampen i tunna skivor och lägg så att dom täcker fisken. Ringla över lite olivolja.
Baka fisken i ugnen i tio minuter. Skär resten av svampen i tärningar. Hacka vitlöksklyftorna fint och bland med svampen. Värm en stekpanna och häll i olivolja. Stek svampen och vitlöken på medelvärme i 3-4 minuter. Häll på vinet och låt det sjuda i 5 minuter. Pudra över lite maizenamjöl och rör runt, tilsätt eventuellt lite vatten så att du får en krämig koncistens. Tilsätt citronsaft och resten av timjanbladen, smaka av med salt och peppar. Pressa potatisen eller servera den som den är till fisken med svampsalladen. Som tillbehör kan Crème Fraiche vara gott.
0 kommentarer:
Skicka en kommentar