Söndag 21 mars
4 port
600 g laxfileér
1-2 msk currypasta
1 msk olja
2 msk vetemjöl
2 dl kokosmjölk
4 dl fiskbuljong
rivet skal och saften av 1 lime
1 stjälk citrongräs, finhackad
200 g färsk spenat
1 liten burk vattenkastanjer
100 g gröna bönor
salt
strimlad basilika
Fräs currypastan i oljan. Strö över mjölet, rör om och häll i kokosmjölk och fiskbuljong. Koka upp och låt det puttra på svag värme i 2-3 minuter.
Tillsätt skal och saft av lime, citrongräs, spenat, vattenkastanjer och bönor och kok vidare i 2 minuter. Lägg i fisken och låt den dra tills den är lagom genomkokt, ca 4 minuter. Smaka av med salt och strö över basilika innan servering.
Servera med ris till.
Källa: Mat & Vin nr 1 2009
1 kommentarer:
Enkelt och gott! Bytte dock ut vattenkastanjer och bönor mot strimlad röd paprika. Tog också i en finhackad röd chili.
Skicka en kommentar