lördag 10 april 2010

Lördag 10 april


Grillade revben med rotfrukspytt

4 port

2 kg tjocka revben
1 stor gul lök, klyftad
3-4 lagerblad
7-8 korn hel kryddpeppar
salt

Koka revbenen i 30-40 min i stor gryta med lök, lagerblad och kryddpeppar. Se till att fylla på med vatten så det täcker revbenen.

Glaze:
1 dl chilisås
3-4 msk sweet chilisås
3 msk olivolja
1 1/2 tsk soya
1 stor tsk honung

Rotfruktspytt:
6 potatisar, tärnade
4 morötter, tärnade
1 palsternacka, tärnad
1 liten gul lök, tärnad
olivolja

Lägg ut revbenen på bakplåtspapper på en plåt och pensla dom med glazen. Strö över lite mald svartpeppar. Grilla dom i ugnen på 200 grader i ca 1 h.

Värm en stekpanna, lägg i en klick smör och lite olivolja. Stek rotfrukterna och smaka av med salt och peppar.


0 kommentarer:

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP