Lördag 10 april
Grillade revben med rotfrukspytt
4 port
2 kg tjocka revben
1 stor gul lök, klyftad
3-4 lagerblad
7-8 korn hel kryddpeppar
salt
Koka revbenen i 30-40 min i stor gryta med lök, lagerblad och kryddpeppar. Se till att fylla på med vatten så det täcker revbenen.
Glaze:
1 dl chilisås
3-4 msk sweet chilisås
3 msk olivolja
1 1/2 tsk soya
1 stor tsk honung
Rotfruktspytt:
6 potatisar, tärnade
4 morötter, tärnade
1 palsternacka, tärnad
1 liten gul lök, tärnad
olivolja
Lägg ut revbenen på bakplåtspapper på en plåt och pensla dom med glazen. Strö över lite mald svartpeppar. Grilla dom i ugnen på 200 grader i ca 1 h.
Värm en stekpanna, lägg i en klick smör och lite olivolja. Stek rotfrukterna och smaka av med salt och peppar.
0 kommentarer:
Skicka en kommentar