måndag 2 mars 2009

Coq au vin på kyckling, med gremolata


4 port

600 g kycklinglårfilé
200 g rökt sidfläsk, alt bacon
2 gula lökar
1 msk smör + 1 msk till champinjonerna
1/2 tsk salt + 1/2 tsk till champinjonerna
1 krm vitpeppar
5 dl rödvin
2 dl vatten
2 msk kycklingfond
1/2 tsk torkad timjan
300 g champinjoner
2 1/2 msk mörk maizenaredning
1 burk syltlök (380 g)
2 krm nymalen svartpeppar

Gremolata
2 krukor bladpersilja
1 vitlöksklyfta
1 citron
2 msk olivolja

Skär kyckling och sidfläsk i mindre bitar. Skala och hacka löken.
Bryn kyckling, sidfläsk och lök i 1 msk smör i en gryta till gyllenbrun färg. Salta och peppra. Tillsätt rödvin, vatten, kycklingfond och timjan till kycklingen. Låt grytan koka ihop på medelvärme 25 min.
Ansa, dela och stek champinjonerna i 1 msk smör, tillsätt 1/2 tsk salt. Ställ undan och tillsätt svampen till grytan precis före servering.
Gremolata: Plocka och finhacka persiljan, lägg i en skål. Tillsätt pressad vitlök. Skrubba citronen i ljummet vatten, riv skalet och pressa 2 1/2 msk juice, tillsätt i skålen. Tillsätt oljan. Tillsätt Maizenaredningen till grytan och rör om. Tillsätt syltlök och svartpeppar. Servera grytan med gremolata och bröd.

KÄLLA: Laga Lätt nummer 11 2009


0 kommentarer:

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP