onsdag 25 mars 2009

Dessert till helgen

Detta är en favoritdessert hemma hos oss, enkel och snabb att förbereda och fantastiskt god. Dessutom brukar den gå hem hos alla åldrar. För att uppskattas ännu mer av de yngre kan man om man vill byta ut lite av den mörka chokladen med en ljusare variant.

Den godaste chokladmoussen
4 port

100 g mörk choklad (70%)
1 st äggula
1 msk mörkt muscovadoråsocker eller råsocker
1 msk espresso/starkt kaffe, kokhett
2 msk konjak
1,5 dl vispgrädde
Skal från en apelsin till garnering

Smält hackad choklad i ett vattenbad eller i mikrovågsugn. Vispa äggulor och socker krämigt. Vispa grädden, den ska vara lättvispad - nästan lite rinnig. Blanda ner kokhet espresso och konjak och ha sen i den smälta chokladen. Vänd ner grädden i chokladsemeten och rör om ordentligt.

Fyll moussen i små espressomuggar eller andra små skålar. Garnera med lite rivet apelsinskal. Låt gärna stå i kylen någon timme innan servering.

Skriv ut receptet (pdf)

1 kommentarer:

Anonym,  25 mars 2009 kl. 21:27  

Vilen toppensida! Har länkat på min blogg :)

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP