Dessert till helgen
Detta är en favoritdessert hemma hos oss, enkel och snabb att förbereda och fantastiskt god. Dessutom brukar den gå hem hos alla åldrar. För att uppskattas ännu mer av de yngre kan man om man vill byta ut lite av den mörka chokladen med en ljusare variant.
Den godaste chokladmoussen
4 port
100 g mörk choklad (70%)
1 st äggula
1 msk mörkt muscovadoråsocker eller råsocker
1 msk espresso/starkt kaffe, kokhett
2 msk konjak
1,5 dl vispgrädde
Skal från en apelsin till garnering
Smält hackad choklad i ett vattenbad eller i mikrovågsugn. Vispa äggulor och socker krämigt. Vispa grädden, den ska vara lättvispad - nästan lite rinnig. Blanda ner kokhet espresso och konjak och ha sen i den smälta chokladen. Vänd ner grädden i chokladsemeten och rör om ordentligt.
Fyll moussen i små espressomuggar eller andra små skålar. Garnera med lite rivet apelsinskal. Låt gärna stå i kylen någon timme innan servering.
Skriv ut receptet (pdf)
1 kommentarer:
Vilen toppensida! Har länkat på min blogg :)
Skicka en kommentar