Köttbullar, potatis och brunsås
Köttbullar, potatis och brunsås
4 port
500 g blandfärs
1 mellanstor potatis, kokt och riven
1 ägg
1 dl vatten
1 st köttbuljongtärning
2 1/2 gul lök, riven
Salt och peppar
En nypa socker
Mjölk och grädde till såsen
Koka upp 3 dl vatten och buljongtärningen. Blanda alla ingredienser i en stor skål och rör om. Smeten ska vara ganska lös, men inte för lös. Här får man anpassa med buljongen lite beroende på hur saftig färsen är. Rulla köttbullarna och stek med smör.
När du har stekt sista rundan och lagt dom åt sidan, slår du i lite vatten och mjölk i stekpannan. Låt det koka upp och tillsätt grädde. Tillsätt några droppar Koloritsoya så att såsen får den klassiska bruna färgen.
Skaka lite vatten och mjöl (maizena går också bra) för att reda såsen. Smaka av med salt och peppar.
Häll såsen över kokt potatis och servera dom nystekta Köttbullarna med den stekta löken.
Skriv ut receptet (pdf)
1 kommentarer:
Det går inte att skriva ut från PDF filen. Är det bara mig det inte går för?
Skicka en kommentar