måndag 2 mars 2009

Kyckling med kikärtsragu


4 port

4 st kycklinglårfiléer med skinn
färsk basilika

4 klyftor vitlök, skalade
en knippa slätbladig persilja, finhackad
1 citron, skalet rivet och ljuicen
salt och peppar
extra virgine olivolja

olivolja
1 gul lök, finhackad
4 klyftor vitlök, finhackade
1/2 tsk rökt paprika (kan uteslutas)
1 x 280 g grillad paprika i olja, grovt hackade
8 röda och gula tomater, urkärnade och grovt hackade
1 x 400 g burk med kikärtor av bra kvalitet
vinäger, vit eller röd
1-2 färsk grön chili, urkärnad och finhackad

Koka 4 vitlöksklytor i lite vatten i ca 8 minuter så att dom blir mjuka. Häll av vattnet och mosa dom med en gaffel. Rör i persiljan, citronskalet, citronjuicen, en nypa salt, peppar och en rejäl svätt olivolja.
Gör en ficka mellan skinnet och kycklingfilén och tryck in marinaden. Platta till skinnet. Gnid in utsidan av filéerna med resten av marinaden och täck med plastfolie. Ställ dom i kylen i ett par timmar.
Värm en stekpanna och häll i olivolja, löken, vitlök och rökt paprika. Låt det steka på svag värme i 10 minuter. Häll i tomater, kikärter, en skvätt vinäger, chilin, salt, peppar och grillad paprika. Rör runt ordentligt och låt puttra i en halvtimme. Smaka av med salt och peppar.
Stek kycklingen i 10 minuter, vänd dom med jämna mellanrum. Lägg dom i en ugnsfast form och sätt in dom i ugnen i 15 minuter. Servera kycklingen skivad över kikärtsragun. Ringla lite olivolja och strö basilika över innan du serverar.

KÄLLA: Jamies America


0 kommentarer:

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP