söndag 1 mars 2009

Sallad med dubbelmarinerad lammytterfilé


6 port

900g lammytterfilé
2 tsk flingsalt
1/2 tsk nymalen svartpeppar

Marinad 1
1 dl olivolja
1 msk flytande honung
2 msk hackad färsk rosmarin

Marinad 2
1 dl olivolja
1 msk färskpressad juice + tunna skalrester från 1/2 citron
färska rosmarinkviistar


Lägg lammfiléerna i dubbla plastpåsar. Tilsätt marinad 1. Förslut påsen väl och låt ligga kallt över natten eller minst 4 timmar. Vänd några gånger under tiden.
Blanda ingredienserna til marinad 2.

Klappa köttet torrt med hushållspapper. Grilla det runt om i 4-5 minuter, beroende på hur varm grillen är. Krydda med hälften av saltet och pepparn, spara resten till servering. Lägg köttet i marinad 2 , ca 5 minuter. Skär köttet på snedden i tunna skivor, lägg på ett fat och ringla över marinad 2. Garnera gärna med extra rosmarin och citron. Strö över resten av flingsaltet och dra några tag med svartpepparkvarnen.

Källa: Laga Lätt nummer 5 2009

0 kommentarer:

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP