Sallad med dubbelmarinerad lammytterfilé
6 port
900g lammytterfilé
2 tsk flingsalt
1/2 tsk nymalen svartpeppar
Marinad 1
1 dl olivolja
1 msk flytande honung
2 msk hackad färsk rosmarin
Marinad 2
1 dl olivolja
1 msk färskpressad juice + tunna skalrester från 1/2 citron
färska rosmarinkviistar
Lägg lammfiléerna i dubbla plastpåsar. Tilsätt marinad 1. Förslut påsen väl och låt ligga kallt över natten eller minst 4 timmar. Vänd några gånger under tiden.
Blanda ingredienserna til marinad 2.
Klappa köttet torrt med hushållspapper. Grilla det runt om i 4-5 minuter, beroende på hur varm grillen är. Krydda med hälften av saltet och pepparn, spara resten till servering. Lägg köttet i marinad 2 , ca 5 minuter. Skär köttet på snedden i tunna skivor, lägg på ett fat och ringla över marinad 2. Garnera gärna med extra rosmarin och citron. Strö över resten av flingsaltet och dra några tag med svartpepparkvarnen.
Källa: Laga Lätt nummer 5 2009
900g lammytterfilé
2 tsk flingsalt
1/2 tsk nymalen svartpeppar
Marinad 1
1 dl olivolja
1 msk flytande honung
2 msk hackad färsk rosmarin
Marinad 2
1 dl olivolja
1 msk färskpressad juice + tunna skalrester från 1/2 citron
färska rosmarinkviistar
Lägg lammfiléerna i dubbla plastpåsar. Tilsätt marinad 1. Förslut påsen väl och låt ligga kallt över natten eller minst 4 timmar. Vänd några gånger under tiden.
Blanda ingredienserna til marinad 2.
Klappa köttet torrt med hushållspapper. Grilla det runt om i 4-5 minuter, beroende på hur varm grillen är. Krydda med hälften av saltet och pepparn, spara resten till servering. Lägg köttet i marinad 2 , ca 5 minuter. Skär köttet på snedden i tunna skivor, lägg på ett fat och ringla över marinad 2. Garnera gärna med extra rosmarin och citron. Strö över resten av flingsaltet och dra några tag med svartpepparkvarnen.
Källa: Laga Lätt nummer 5 2009
0 kommentarer:
Skicka en kommentar