måndag 2 mars 2009

Snabblagad chili med chorizo


4 port

150 g chorizokorv
1 msk rapsolja
500 g köttfärs
3 hela kardemummakärnor
1/2 tsk malen spiskummin
1/2 tsk malen koriander
1 burk pastasås med tomater och grönsaker 500 g (eller vanliga krossade tomater)
1 burk blandade bönor (390 g)
4 msk sweet chilisås
ev 1/4 tsk chiliflakes
2 krm salt
1 krm nymalen svartpeppar

Halvera korven på längden och skär den i 1/2 cm tjocka skivor. Stek dem i oljan på medelvärme tills korven är lite knaprig och ger ifrån sig orangeröd olja.
Tillsätt köttfärsen, bryt sönder den med en träslev och bryn 5 min.
Mortla kardemumman, tillsätt den och koriandern till färsen. Tillsätt pastasås, bönor och chilisås (och chiliflakes om du vill ha lite hetta) Låt sjuda 20 min.
Salta och peppra och servera grytan med ris.

KÄLLA: Laga Lätt nummer 11 2009


0 kommentarer:

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP