Pasta med räkor, selleri och morot
4 port
3-400 g valfri pasta
500 g räkor med skal
2 stjälkar selleri
2 morötter
1 liten gul lök
2 vitlöksklyftor
0,5 röd chili
1 msk skaldjursfond
Salt & peppar
1,5 dl vatten
1,5 dl grädde
3 msk hackad dill
Rivet skal av en halv citron
Saften från en halv citorn
Skala räkorna. Skär selleri och morötter i små tärningar. Ta bort fröna från chilifrukten och finhacka den, löken och vitlöken. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen.
Häll lite olivolja i en stekpanna och fräs grönsakerna. Häll på skaldjursfond, vatten, grädde, citronskal samt citronsaft och låt koka en stund så att såsen reduceras något. Lägg i den hackade dillen och smaka av med salt och peppar. När pastan är så gott som färdigkokt, lägg i räkorna. Låt inte såsen koka utan låt bara räkorna bli varma. Häll på såsen på pastan, rör om och lägg upp på tallrikar. Servera gärna med lite färskriven parmesan.
0 kommentarer:
Skicka en kommentar