Tacotortilla med dipp
4 port
300 g nötfärs
100 g riven ost
3 msk taco spicemix
8 tortillabröd mini
1 msk olja
AVOKADODIPP
2 avokador
2 msk gräddfil
juicen från 1/2 lime
2 krm salt
SALLAD
300 g salladskål
1 syrligt äpple. t ex Granny Smith
1 burk majskorn (ca 185 g)
färskpressad juice från 1 lime
1/2 tsk salt
1. Avokadodipp: Kärna och gröp ur avokadon. Grovmosa med övriga ingredienser.
2. Sallad: Skölj och strimla salladskålen. Skölj och grovriv äpplet. Häll av majsen.
Blanda allt i en skål. Pressa över lime, salta.
3. Stek färsen i olja och blanda i kryddmix. Fördela färsen på fyra av bröden, strö över osten och lägg de resterande bröden ovanpå. Pensla bröden med oljan. Stek dem i våffeljärn ca 4 min tills färsen är genomstekt. Servera med sallad och avokadodipp.
KÄLLA: Laga Lätt nr 5, 2009
0 kommentarer:
Skicka en kommentar