söndag 1 mars 2009

Tomatköttfärslimpa med matvete

Tomatköttfärslimpa med matvete
4 port

500 g blandfärs
1 gul lök
3 vitlöksklyftor
3 msk ströbröd
1 burk krossade tomater
3 msk olivolja
0,5 dl riven parmesanost
0,5 dl hackad persilja
1 tsk färsk eller torkad rosmarin
Salt & peppar

Matvete med citron
4 port

1 burk matvete (ca 400 g)
1 påse (80 g) ruccola
1 citron

Skala och finhacka lök och vitlök. Blanda ströbröd och krossade tomater i en bunke, låt stå och svälla i ett par minuter. Blanda ner resten av ingredienserna till en jämn smet. Lägg färsen i en avlång brödform och pensla med lite olivolja. Baka på 175 grader i ca 40 minuter.

Skölj vetet och ruccolan i ett durkslag. Fräs vetet i en stekpanna med lite olja, tillsätt saften av en halv citron, salt & peppar. Blanda i ruccolan. Skär klyftor av den halva citronen som är kvar och lägg fram vid servering.

Skriv ut receptet (pdf)

0 kommentarer:

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP