Tomatköttfärslimpa med matvete
Tomatköttfärslimpa med matvete
4 port
500 g blandfärs
1 gul lök
3 vitlöksklyftor
3 msk ströbröd
1 burk krossade tomater
3 msk olivolja
0,5 dl riven parmesanost
0,5 dl hackad persilja
1 tsk färsk eller torkad rosmarin
Salt & peppar
Matvete med citron
4 port
1 burk matvete (ca 400 g)
1 påse (80 g) ruccola
1 citron
Skala och finhacka lök och vitlök. Blanda ströbröd och krossade tomater i en bunke, låt stå och svälla i ett par minuter. Blanda ner resten av ingredienserna till en jämn smet. Lägg färsen i en avlång brödform och pensla med lite olivolja. Baka på 175 grader i ca 40 minuter.
Skölj vetet och ruccolan i ett durkslag. Fräs vetet i en stekpanna med lite olja, tillsätt saften av en halv citron, salt & peppar. Blanda i ruccolan. Skär klyftor av den halva citronen som är kvar och lägg fram vid servering.
Skriv ut receptet (pdf)
0 kommentarer:
Skicka en kommentar