Pasta med vegetarisk pastasås
Pasta med vegetarisk pastasås
4 port
400 g pasta, färsk eller torkad
1 gul lök
4 stjälkar selleri
2 morötter
1 zucchini
8-10 körsbärstomater
1 dl persilja (kan uteslutas)
2 msk tomatpuré
2 tsk oregano
2 tsk paprikapulver
1 vitlöksklyfta
salt & peppar
1 tsk sellerisalt (kan uteslutas)
2 dl creme fraiche eller matyoghurt
olja eller smör till stekning
Hacka lök, selleri, morötter och zucchini i små bitar. Fräs i smör eller olja tills grönsakerna blir mjuka men utan att få färg. Dela körsbärstomaterna i fyra delar, grovhacka persilja och lägg i bland de andra grönsakerna. Blanda i tomatpurén, kryddorna och pressa i en vitlöksklyfta. Häll i creme fraiche eller matyoghurt och låt puttra en stund. Smaka av med salt och peppar.
Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Servera med nyriven parmesan och gärna lite persilja.
TIps!
Om man vill göra såsen lite mer matig är det gott att tillsätta fetaost i tärningar.
Skriv ut receptet (pdf)
0 kommentarer:
Skicka en kommentar