onsdag 29 april 2009

Enkel valborgsdessert

Varför inte göra en enkel rulltårtsbakelse till dessert på valborg? Den är snabb att laga och går att variera näst intill i det oändliga med olika fyllningar.

Vi använde jordgubbssylt som fyllning men det går också att använda färska bär eller chokladkräm. Skär rulltårtan i skivor och garnera med lite grädde och frukt så har du en snygg och god bakelse färdig på ett kick.

Rulltårta
1 rulle/10 skivor

3 ägg
1,5 dl strösocker
2 msk mjölk
ev. skal av en apelsin
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 näve mandelspån
strösocker till rullning

Sätt ugnen på 250 grader. Vispa ägg och strösocker vitt och pösigt. Tillsätt mjölk och ev. rivet apelsinskal. Blanda vetemjöl med bakpulver och vänd ner det i äggsmeten. Bred ut smeten jämnt och tunt på en plåt med bakplåtspapper. Strö över mandelspån och grädda i mitten av ugnen ca 5 minuter. Sockra ett bakplåtspapper och stjälp tårtbotten upp och ner. Lossa försiktigt bakplåtspappret från tårtbottnen. Fyll tårtan med valfri fyllning och rulla ihop.

Källa: Leila Lindholm

0 kommentarer:

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP