Grön ärtsoppa med pilgrimsmussla
Nu är det snart valborg och 1 maj, vilket i år innebär en extra lång helg. Kanske man ska passa på att lyxa till det lite då, eller hur?
Denna förrätt provade vi att laga till en middag med några vänner för ett tag sedan. Resultatet blev väldigt gott med lite parmesanost på toppen och en varm chiabatta-halva med smör till. Passar perfekt som förrätt på Valborgsmässoafton!
6 port
1 lök
1 klyfta vitlök
3 stora potatisar
1 l grönsaksbuljong
500g frusna gröna ärtor
1 bunta mynta
2 st endivesallad
2 dl riven parmesanost
salt och peppar
6 pilgrimsmusslor
smör till stekning
evt. 6 tsk myntaolja
Skala potatis och lök och dela i bitar. Hacka vitlöken. Koka detta i grönsaksbuljongen i 20 min med lock på.
Tillsätt ärtorna och kok ytterligare 8-10 min. Skölj myntan och hjärtsalladen och dela i grova bitar. Rör ner detta i grytan. Mixa allt med en stavmixer direkt i grytan. Rör ner parmesanosten och smaka av med salt och peppar.
Lägg smöret i en stekpanna och vänta tills det skummat klart innan du lägger i musslorna. Stek så pilgrimsmusslorna i ca 1 min på varje sida eller tills dom fått en gyllen färg.
Servera soppan med en mussla i mitten. Droppa lite myntaolja runt om och strö på lite riven parmesan. Dekorera med ett myntablad.
Tips: Soppan kan göras i förväg och värmas på när gästerna kommer. Stek pilgrimsmusslan precis innan servering.
0 kommentarer:
Skicka en kommentar