Påskmuffins
GLAD PÅSK önskar Ingela & Kjetil, Marcus & Nettan!
Som ett litet tips till fika i påsken kommer här en idé du kan använda till vilket som helst bakverk.
Jag dekorerade muffins med glasyr och skumharar. Du kan också lägga små godisägg eller annat påskgodis i glasyren för att göra dom lite mer "påskiga".
Jag använde detta receptet på kladdkaka.
3 ägg
2 1/2 dl socker
1 1/2 dl vetemjöl
1/2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
1 krm salt
4 msk kakao
Smält smöret i en kastrull. Vispa äggen lätt. Blanda alla torra ingredienser.
Blanda ägg och smör och rör sedan ner detta i dom torra ingredienserna. Rör tills smeten är jämn och fin.
Häll smeten i en bröad form/formar. Använd en rund form (ca 26 cm Ø) om du ska göra en hel kaka.
Baka på 175° i ca 30 min, eller mindre om du vill göra muffins.
Glasyren gjorde jag av florsocker och några droppar vatten.
0 kommentarer:
Skicka en kommentar