fredag 3 april 2009

Pasta

Pasta är något det går att variera i all oändlighet, de flesta (förutom riktiga GI-fantaster;) gillar det så det brukar gå hem i alla läger.

Här är några tips på vägen för att pastan ska bli extra bra:

  • Välj ett pastamärke som du tycker är god. Testa dig fram för att hitta din favorit. Kom ihåg att ditt favoritmärke för vanlig pasta inte nödvändigtvis är det bästa om du kör fullkornspasta.
  • Använd en så stor kastrull som möjligt, pasta behöver mycket vatten.
  • Vänta med att salta vattnet tills det har kokat upp. Lägger man i saltet från början så tar kokprocessen lite extra tid.
  • För att hindra vattnet att koka över kan man ha i en skvätt olja 
  • Se till att inte pastan kokar för länge. Detta är det viktigaste av allt, pastan smakar allra bäst al dente. Står det 8-10 minuter, testa pastan efter 8 minuter. Tänk på att om pastan ska användas till matlåda och värmas dagen efter så kan pastan vara lite extra al dente eftersom den tillagas en gång till under uppvärmningen.
  • För att undvika att pastan klibbar ihop kan man ha i en skvätt olja efter att kokvattnet är avhällt. Ska man ha sås på pastan är det dock bäst att avstå från detta, annars rinner såsen av pastan som fått en liten hinna av olja.
  • Servera alltid nykokt pasta om den severas som varm rätt
  • Ska pastan vara till pastasallad kan man direkt kyla av pastan i kallt vatten i ett durkslag

0 kommentarer:

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP