söndag 26 april 2009

Veckans matsedel v. 18

Måndag är fiskdag denna veckan. Egentligen kan man välja vad slags fisk man vill, kokt eller stekt vit fisk, fiskpinnar eller fiskbiffar som vi hade - allt passar till det gröna potatismoset som är riktigt delikat.

Spaghetti bolognese, eller spaghetti och köttfärssås, är en riktig klassiker som brukar gå hem hos de flesta. Gör din egen beprövade sås eller prova vårt enkla recept.

Onsdagens rösti funkar lika bra som enkelrätt med lite sallad om man vill köra helt vegetariskt. Det går också fint att byta ut bacon eller fläsk mot exemplevis en klick röd kaviar och gräddfil.

På valborgsmässoafton på torsdag passar den italienska laxen perfekt som huvudrätt. Den är fräsch och god och en perfekt bjudrätt om man vill äta något enkelt som ändå känns lyxigt. Håll utkik på bloggen i veckan efter tips på förrätt och dessert som passar till om det ska bjudas på god vårmiddag.

Fredagen är en röd dag och vi lagar en enkel majssoppa och njuter av ledigheten. Helgen bjuder på en indisk kycklingrätt och en lövbiffgryta som är perfekt att laga en större sats av och frysa in till veckans matlådor.

Smaklig spis!

Matsedeln i sin helhet med länkar till alla recepten finns i högerspalten.

0 kommentarer:

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP