torsdag 25 juni 2009

Ånga dina grönsaker

Nu finns det många goda primörer att få tag på. Det bästa sättet att tillaga dem är att ångkoka dem. Investera i en utfällbar rist som du placerar i en gryta för att sedan hälla i vatten så det precis bara kommer över kanten. På så sätt kokas grönsakerna skonsamt och behåller alla nyttigheter som annars gärna kokar bort.

Tider för ångkokning
Kronärtskockor, halverade: 5-6 minuter
Sparris, ändarna avskurna: 4-6 minuter
Morätter, skalade och skivade: 6-8 minuter
Blomkål, i buketter: 4-5 minuter
Broccoli, i buketter: 4-5 minuter
Brysselkål, halverade: 5-6 minuter
Haricots verts: 3-5 minuter
Sockerärtor: 2-4 minuter
Sugar snaps: 5-6 minuter

KÄLLA: Matmagasinet

1 kommentarer:

CrimsonAnna 26 juni 2009 kl. 09:44  

Ikea har en mycket bra ång-insats för 39 kr.

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP