Ånga dina grönsaker
Nu finns det många goda primörer att få tag på. Det bästa sättet att tillaga dem är att ångkoka dem. Investera i en utfällbar rist som du placerar i en gryta för att sedan hälla i vatten så det precis bara kommer över kanten. På så sätt kokas grönsakerna skonsamt och behåller alla nyttigheter som annars gärna kokar bort.
Tider för ångkokning
Kronärtskockor, halverade: 5-6 minuter
Sparris, ändarna avskurna: 4-6 minuter
Morätter, skalade och skivade: 6-8 minuter
Blomkål, i buketter: 4-5 minuter
Broccoli, i buketter: 4-5 minuter
Brysselkål, halverade: 5-6 minuter
Haricots verts: 3-5 minuter
Sockerärtor: 2-4 minuter
Sugar snaps: 5-6 minuter
KÄLLA: Matmagasinet
1 kommentarer:
Ikea har en mycket bra ång-insats för 39 kr.
Skicka en kommentar