torsdag 11 juni 2009

Sparrissoppa med tryffelolja och parmesan


Nu när man kan få tag på svensk sparris borde ni passa på att testa denna goda soppan. Den kan gärna ätas till lunch/middag eller kanske som en förrätt om det väntas gäster på besök. Både snabb och enkel var den också!

4 port

500g grön sparris
7 1/2 dl grönsaksbuljong
salt och peppar
1 1/2 dl grädde
1 dl riven parmesan

Tillbehör:
1/2 dl grädde
1-2 tsk tryffelolja

Bryt av nedersta delen på sparrisen. Lägg till sidan topparna av några sparris som du kan använda till dekoration. Dela dom andra i mindre bitar, 2-3 cm.
Koka sparrisen i buljongen tills den blivit riktigt mjuk. 10-15 min. Mixa detta med stavmixer och häll sedan i grädden och parmesanosten. Värm upp soppan igen och smaka av med salt och peppar.
Droppa några droppar tryffelolja och några droppar grädde i soppan när du serverar den. Dekorera också med ett par sparristoppar och evt lite riven parmesan på toppen.


Källa: Gourmet nr 3 2009

1 kommentarer:

Chezsofia 11 juni 2009 kl. 20:18  

Låter fantastiskt gott!

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP