Sparrissoppa med tryffelolja och parmesan
Nu när man kan få tag på svensk sparris borde ni passa på att testa denna goda soppan. Den kan gärna ätas till lunch/middag eller kanske som en förrätt om det väntas gäster på besök. Både snabb och enkel var den också!
4 port
500g grön sparris
7 1/2 dl grönsaksbuljong
salt och peppar
1 1/2 dl grädde
1 dl riven parmesan
Tillbehör:
1/2 dl grädde
1-2 tsk tryffelolja
Bryt av nedersta delen på sparrisen. Lägg till sidan topparna av några sparris som du kan använda till dekoration. Dela dom andra i mindre bitar, 2-3 cm.
Koka sparrisen i buljongen tills den blivit riktigt mjuk. 10-15 min. Mixa detta med stavmixer och häll sedan i grädden och parmesanosten. Värm upp soppan igen och smaka av med salt och peppar.
Droppa några droppar tryffelolja och några droppar grädde i soppan när du serverar den. Dekorera också med ett par sparristoppar och evt lite riven parmesan på toppen.
1 kommentarer:
Låter fantastiskt gott!
Skicka en kommentar