Tips från jordgubbsfältet
Min kusin jobbar hela somrarna i jordgubbsfälten på familjens odling. Jag frågade henne hur hon tycker en jordgubbe smakar bäst. Hon om någon vet. "Jag äter helst en jordgubbe solvarm från fältet, då är smaken maximal." De ska alltså inte vara för kalla då de äts, även om de ska förvaras kring 8 grader.
Till frukost är de bäst skivade i mjölk, så att mjölken blir sådär rosa. Till dessert gillar jag att "marinera" dem med lime (finrivet skal) och socker, och sen ha det med vaniljglass! Annars är det ju många som serverar dem i sallader och det är också gott, med lite balsamvinäger.
Hur föredrar ni era jordgubbar?
1 kommentarer:
Jag föredrar också solvarma jordgubbar som jag delar och strör på lite socker och äter dem tillsammans med mjölk. Vi har alltid plockat och ätit mycket jordgubbar genom åren. De allra godaste bären jag har ätit är de som mognar hela dygnet i Norrbotten där midnattsolen råder. De är i en klass för sig!
Skicka en kommentar