Att tända en grill
Tändvätska, eltändare i all ära men en cylindrisk grillkolständare är överlägsen. Du får ingen stickande petroliumdoft, du behöver inget eluttag. Grillkolständaren/skorstenständare tänder kolet jämnare i tillägg.
Skorstenständare är en upprätstående cylinder med ett vågrätt metallnät. Man fyller med kol uppifrån och placerar ihopknycklat tidningspapper i botten, två eller tre papper brukar räcka. Sen ställer du cylindern på grillen och tänder i botten. Till en början utvecklas en rejäl rökpelare. Det är ingen fara. Efter 15-25 minuter när kolen glöder orange har du perfekt tänt kol färdigt att grilla med. Sprid ut kolen i grillen och grilla.
En fördel med grilltändaren är att du kan tända mer kol medan du grillar. Skorstenständare går att köpa överallt där du kan köpa grillar.
För fler grilltips kan jag rekomendera Grillhandboken av Steven Raichlen.
För tester av olika Skorstenständare se här.
0 kommentarer:
Skicka en kommentar