tisdag 30 juni 2009

Läskande hallonsoppa

Den här goda desserten blev vi bjudna på av våra goda vänner Caroline & Jon förra sommaren och sedan dess har vi tillagat den själva ett antal gånger. Den är sval och läskande och passar perfekt på sommaren. Sund och god är den också!

Somrig hallonsoppa
8 port

1 liter hallon (jag tog frysta och tinade, färska är säkert ännu godare)
8-10 dl vatten
1,5 dl florsocker
1 msk citronsaft
Vaniljkesella

Kör alla ingredienserna i en mixer. Servera med en klick vaniljkesella och gärna krutonger av något sött bröd. Vi har testat krutonger både av morotskaka och brownie men sockerkaka funkar säkert alltid fint till ändamålet.

5 kommentarer:

Susanna,  1 juli 2009 kl. 09:50  

Måste fråga... Ska man blanda i Kesellan eller är den bara till "dekoration"?

Anonym,  1 juli 2009 kl. 21:00  

Ser jättegott och somrigt ut! Receptet sparas direkt :)
En liten fråga bara... Hur katten göra man krutonger av kakor? Funkar det att trycka ner dem i rosten, eller torkar ni till dem i ugnen? /Anna

veckomatsedel.se 1 juli 2009 kl. 22:47  

Susanna: Vi lägger i en klick vaniljkesella som dekoration (och för den goda smakens skull) när soppan är mixad och klar

Anna: Det är faktiskt inte så svårt som det kanske låter. Vi brukar skära mindre bitar av kakan och sedan helt sonika rosta på hög värme i en torr stekpanna en liten stund. Det viktiga är bara att se till att man inte bränner kak-krutongerna.

Lycka till med soppan båda två, den är verkligen en hit i sommarvärmen!

/Ingela

Anonym,  5 juli 2009 kl. 20:14  

Aha, det var ju inte så svårt som jag tänkte mig. Tack för svaret :)
/Anna

tina 30 juli 2010 kl. 10:36  

Lagade den här igår, toppengott!

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP