Läskande hallonsoppa
Den här goda desserten blev vi bjudna på av våra goda vänner Caroline & Jon förra sommaren och sedan dess har vi tillagat den själva ett antal gånger. Den är sval och läskande och passar perfekt på sommaren. Sund och god är den också!
Somrig hallonsoppa
8 port
1 liter hallon (jag tog frysta och tinade, färska är säkert ännu godare)
8-10 dl vatten
1,5 dl florsocker
1 msk citronsaft
Vaniljkesella
Kör alla ingredienserna i en mixer. Servera med en klick vaniljkesella och gärna krutonger av något sött bröd. Vi har testat krutonger både av morotskaka och brownie men sockerkaka funkar säkert alltid fint till ändamålet.
5 kommentarer:
Måste fråga... Ska man blanda i Kesellan eller är den bara till "dekoration"?
Ser jättegott och somrigt ut! Receptet sparas direkt :)
En liten fråga bara... Hur katten göra man krutonger av kakor? Funkar det att trycka ner dem i rosten, eller torkar ni till dem i ugnen? /Anna
Susanna: Vi lägger i en klick vaniljkesella som dekoration (och för den goda smakens skull) när soppan är mixad och klar
Anna: Det är faktiskt inte så svårt som det kanske låter. Vi brukar skära mindre bitar av kakan och sedan helt sonika rosta på hög värme i en torr stekpanna en liten stund. Det viktiga är bara att se till att man inte bränner kak-krutongerna.
Lycka till med soppan båda två, den är verkligen en hit i sommarvärmen!
/Ingela
Aha, det var ju inte så svårt som jag tänkte mig. Tack för svaret :)
/Anna
Lagade den här igår, toppengott!
Skicka en kommentar