Jordgubbsflarn
Det här receptet kommer från Leilas "A piece of cake" och går att variera med olika sorters frukt och bär, även konserverad frukt funkar fint. I receptet nedan är det päron men vi gjorde våra på jordgubbar och det var också smaskens!
Om man ser till att alltid ha ett paket med smördegsplattor i frysen är det perfekt att slänga in i ugnen när man får oväntat fikabesök.
Fruktflarn
8 st
8 st frysta smördegsplattor (10x20 cm)
150 g mandelmassa
4 st mjuka päron
1 dl råsocker
2 tsk malen kanel
4 kvistar färsk rosmarin
50 g mandelspån att strö över
ekologiskt ägg till pensling
florsocker att pudra på flarnen vid servering
Sätt ugnen på 200 grader, varmluft. Tina smördegsplattorna på en plåt.Använd ett dricksglas och stansa två ringar i varje smördegsplatta, utan att det går helt igenom. Pensla kanterna med uppvispat ägg.
Riv mandelmassan och smula den innanför ringarnas kanter. Klyfta päronet och skiva klyftorna, blanda med råsocker, kanel och hackad rosmarin.Lägg skivorna innanför cirklarna på flarnet, strö över mandelspån.
Grädda flarnen i 20-25 minuter.
KÄLLA: Leila Lindholm, A piece of cake
0 kommentarer:
Skicka en kommentar