Mandelmuffins med toscatäcke
Mandelmuffins med toscatäcke
16 st
200 g mandelmassa
100 g rumsvarmt smö
2 ägg
1 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
2 dl hallon eller andra bär
Toscatäcke:
100 g smör
1 dl strösocker
2 msk vetemjöl
0,5 dl vispgrädde
100 g flagad mandel
Garnering:
Hallon eller andra bär
Sätt ugnen på 225 grader.
Riv mandelmassan grovt. Rör den mjuk och smidig med matfettet. Tillsätt äggen ett i taget, rör ordentligt mellan varje. Blanda vetemjöl och bakpulver och vänd ner och blanda i smeten. Klicka i smeten i muffinsformar, fyll till hälften. Fördela bär i varje och grädda mitt i ugnen 10-12 minuter.
Uppdatering:
Toscatäcke: Blanda alla ingredienser utom mandeln i en kastrull. Koka upp på svag värme och rör till en smet, häll sedan i mandeln sist och rör om. Fördela toscasmeten på muffinsen. Grädda ytterligare 6-7 min.
Garnera med extra bär precis före servering.
3 kommentarer:
Det verkar som om beskrivningen inte riktigt stämmer med receptet. Var kommer toscatäcket in i det hela? Eller är det bara jag som är korkad?
Jag passar iallafall på att tacka för en jäkligt bra och snygg blogg.
jösses så smarriga dessa muffins såg ut. ser mycket annat gott på din blogg också! :)
Helena: Tack för kommentaren, en del av receptet hade visst fallit bort. Nu är det uppdaterat här, pdf:en uppdateras efter sommaren.
Åsa: Ja, de är väldigt goda! Perfekt sommarfika.
Skicka en kommentar