Morotskaka
De flesta brukar gilla morotskaka. Vårt recept ger en god och saftig kaka.
Morotskaka
8 bitar
2 st ägg
2 dl socker
3 dl rivna morötter
2 dl solros- eller rapsolja
2 dl vetemjöl
1 näve valnötter
0,5 tsk bikarbonat
0,5 tsk bakpulver
1 tsk kanel
2 tsk vaniljsocker
Glasyr
100 g philadelpiaost
3 msk florsocker
skalet av en apelsin
Sätt ugnen på 175 grader (150 grader om du har varmluftsugn). Vispa ägget och sockret fluffigt. Riv 2-3 morötter grovt och rör ned ned dem och oljan i äggblandningen. Grovhacka nötterna eller använd en mortel. Blanda alla torra ingredienser och vänd ned i äggsmeten. Sätt in i ugnen, grädda i ca 35 minuter.
Glasyren blandas enkelt ihop och breds ut över kakan när den har kallnat. Garnera med apelsinskalet.
0 kommentarer:
Skicka en kommentar