Västerbottenpaj till kräftskivan
Ingen kräftskiva utan västerbottenpaj. Det här receptet har jag fått av min svägerska och det är den godaste pajen jag vet om.
Lisas västerbottenpaj
8 bitar
Pajdeg:
125 g smör
2,5 dl vetemjöl
1 msk vatten
Fyllning:
6 dl västerbottenost, riven
3 ägg
1 dl matlagningsgrädde.
Gör pajskalet, låt stå kallt i 15 minuter och förgrädda sen ca 10 minuter på 225 grader. Blanda ihop fyllningen och häll över i pajskalet och grädda sen ytterligare 20 minuter.
Tips: Om du inte ska ha pajen som tillbehör på kräftskivan är det supergott som enkelrätt om man garnerar med löjrom, creme fraiche och hackad röd lök.
1 kommentarer:
ni räddar helt enkelt vår vardag :)!!! gud så bra, ni anar inte...eller gör ni det ;)
sedeln hänger på kylen varje vecka nu. ikväll blir det baconinlindade köttfärsbiffar...smarrigt!!
hälsningar
caroline
Skicka en kommentar