torsdag 20 augusti 2009

Västerbottenpaj till kräftskivan

Ingen kräftskiva utan västerbottenpaj. Det här receptet har jag fått av min svägerska och det är den godaste pajen jag vet om.

Lisas västerbottenpaj
8 bitar

Pajdeg:
125 g smör
2,5 dl vetemjöl
1 msk vatten

Fyllning:
6 dl västerbottenost, riven
3 ägg
1 dl matlagningsgrädde.

Gör pajskalet, låt stå kallt i 15 minuter och förgrädda sen ca 10 minuter på 225 grader. Blanda ihop fyllningen och häll över i pajskalet och grädda sen ytterligare 20 minuter.

Tips: Om du inte ska ha pajen som tillbehör på kräftskivan är det supergott som enkelrätt om man garnerar med löjrom, creme fraiche och hackad röd lök.

1 kommentarer:

VARDAGSPUSSEL 20 augusti 2009 kl. 13:14  

ni räddar helt enkelt vår vardag :)!!! gud så bra, ni anar inte...eller gör ni det ;)

sedeln hänger på kylen varje vecka nu. ikväll blir det baconinlindade köttfärsbiffar...smarrigt!!

hälsningar
caroline

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP