Grova scones till mellanmålet
Här ett recpet på en variant på scones som jag improviserat fram efter att ha blivit näst intill ruinerad efter att så gott som varje eftermiddag köpt en liknande variant på caféet brevid jobbet. De är grova och mättande och perfekt som mellanmål på eftermiddagen när man börjar bli lite trött.
Grova scones med nötter och frukt
Ca 20 st
8 dl vetemjöl
8 dl dinkelmjöl
4 tsk bakpulver
2 tsk salt
200 gr smör
4 dl filmjölk
ca 2 dl grovhackade valnötter/osaltade pistagenötter/hasselnötter
ca 1 dl gula russin
ca 1 dl torkade tranbär
Blanda alla torra ingredienser (även de torkade frukterna), fördela smöret med fingrarna så det blir en grynig konsistens. Ha i filmjölken och arbeta ihop till en deg. Forma till runda bullar och grädda i mitten av ugnen ca 10 minuter på 250-275 grader.
Skriv ut receptet (pdf)
0 kommentarer:
Skicka en kommentar