Räkigt god förrätt
Jag tror att nästan alla jag känner har fått smaka denna förrätt. Den har liksom blivit min bjudfavorit eftersom alla har gillat den (om man gillar ingredienserna förståss) och den är inte svår att göra heller. En vinnare helt enkelt!
Tänk bara på att det inte funkar med räkor i lake. Då smakar det inte räkor, tyvärr. Det bästa är styckfrysta räkor i lösvikt.
4 pers
4 skivor gott bröd (gärna något landbröd eller stenugnsbakat)
smör
1 vitlöksklyfta, blands med smöret
4 salladsblad
Räkröra:
50-70 oskalade räkor (beroende på storlek)
3 tomater
1/2 rödlök, finhackad
1 näve basilika, hackad
saften av 1/2 citron
3 msk sweet chili sås
salt och svartpeppar
Skala räkorna och pressa ut så mycket vätska du kan genom en sil. Ta bort inmaten på tomaterna och hacka tomatköttet i små bitar. Lägg detta på hushållspapper och pressa ur så mycket av vätskan du kan (annars blir röran lätt rinnig)
Hacka rödlöken och basilikan. Blanda allt detta i en skål. Pressa citronen över och häll på sweet chilisås. Smaka av med salt och peppar.
Bre brödet med vitlökssmöret och lägg på ett salladsblad. Lägg upp räkröran och dekorera med ett basilikablad. Njut!
1 kommentarer:
Det ser verkligen supergott ut och måste helt klart prövas.
Ha en fin vecka!
Skicka en kommentar