fredag 9 oktober 2009

Äppelpytt


Äppelpytt är precis som pytt i panna, en rätt där man tar tillvara överblivna råvaror. I detta fallet använde vi kärleksmums (även kallade mockarutor eller chokladrutor) som blivit lite torra. Det går fint med ett torrt mörkt bröd eller torr sockerkaka också. Finast blir det om brödet är mörkt. Mängder får man anpassa lite efter smak.

Tärna bröd och skalade äpplen. Är brödtärningarna för mjuka när du tärnat dom kan du med fördel rosta dom lite i ugnen så att dom blir lite frasigare. Smält en rejäl klick smör i en stekpanna och bryn bröd och äpplen. Strö över socker och kanel och stek någon minut. Servera med vaniljvisp och pudra över lite kanel.

3 kommentarer:

bennyberlin 9 oktober 2009 kl. 19:23  

Låter som en smarrig pytt, måste jag prova nästa gång det blir kakrester.

Helena Ljunggren 10 oktober 2009 kl. 07:49  

Nämen vad läckert och fantasifullt, aldrig hört talas om innan. Så gott det låter.

Marcus 12 oktober 2009 kl. 20:45  

Jag lovar att det är supergott. Min favorit efterrätt. :)
Använder man grovbröd så blir karraktären lite annorlunda och inte så söt. Men grymt god ändå.
Stek i riktigt osaltat smör.

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP