Veckans matsedel v. 49
Vi börjar veckan med en god paj där pajskalet är lite annorlunda. Dels är det sesamfrön i som ger en god karaktär till hela pajen, dels är det lite mindre smör och ägg och filmjölk i degen. Pajer går ju att variera nästa intill det oändliga så det är egentligen bara att fylla med det man gillar bäst.
Anne-Maries kycklingfiléer är ett gammalt recept som jag fått av min väninnas mamma, det är snabbt, enkelt och gott. Perfekt en tisdag.
Att fröpanera sin fisk visade sig vara en väldigt god idé. Det blir en perfekt kombination av den mjuka fisken och de krispiga fröna. Spenat är alltid gott till fisk.
Fredagens varma smörgåstårta är en riktig nostaligtripp, detta åt vi någon gång per år när jag var liten. Testade att laga den för några veckor sedan igen och det var precis lika gott nu som för tjugo år sedan.
Helgen bjuder på enkla rätter, sallad och laxgratäng. Enkelt men delikat.
Ät och njut!
0 kommentarer:
Skicka en kommentar