torsdag 26 november 2009

Vinbärskaka

Hör du till de lyckliga som har egna vinbär i trädgården och således också har ett förråd av infrysta vinbär i frysen? Detta är den ultimata vinbärskakan, min mammas recept. Hon har länge hållt det hemligt och kanske får jag ett surt telefonsamtal när jag nu publicerar det men man måste ju dela med sig av goda recept, eller hur?

Dagnys vinbärskaka

2 ägg
2,5 dl socker
75 gr smält smör
2,5 dl vetemjöl
200 gr röda vinbär

Rör ägg och socker (obs! vispa ej). Tillsätt det smälta smöret och mjölet. Häll smeten i en smord, bröad form med löstagbar kant och täck med vinbär. Grädda i 200° ca 20-25 minuter. Kolla med sticka, det ska vara lite kladdigt i mitten.

1 kommentarer:

Linda,  7 december 2009 kl. 14:37  

Den ser fantastiskt god ut, ska provas! Tack för tips, har funderat på vad jag ska göra med alla vinbär i frysen. :o)

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP