torsdag 10 december 2009

Chokladtårta med saffranstryffel

Ännu en kaloribomb men så är det ju bara jul en gång per år också. Vi bakade denna mäktiga chokladtårta till påsken men eftersom glasyren innehåller saffran så passar den väldigt bra i juletider också.

Chokladtårta med saffranstryffel
15-20 bitar

200 g smör
200 g mörk choklad
3 ägg
2 dl råsocker
1 tsk vaniljsocker
3 dl vetemjöl

Tryffel
0,5 g saffran
2 dl vispgrädde
400 g vit choklad

Sätt ugnen på 200 grader. Kläm fast ett bakplåtspapper runt botten på en form med löstagbar kant. Smält choklad och smör var för sig. Låt svalna. Vispa ägg och råsocker pösigt. Blanda mjöl och vaniljsocker och tilsätt det i äggsmeten. Häll därefter i avsvalnad choklad och smör. Häll smeten i formen och gräda på nedersta falsen i ugnen ca 15 minuter. Kakan ska precis ha stelnat när man tar ut den.

Stöt saffran och låt det koka upp med grädden. Hacka den vita chokladen och blanda ner i grädden, låt chokladen smälta så det blir en tjockflytande smet. Häll tryffeln över kakan och ställ in kylen så den stelnar, helst 3-4 timmar.

Skriv ut receptet (pdf)

5 kommentarer:

Mikkan 11 december 2009 kl. 14:16  

OMG! Visserligen en riktig bomb, men då är det iaf riktigt värt det! Hellre riktigt smarr än trista halvmesyrer! :)

lina 14 december 2009 kl. 20:29  

Saffranstryffel låter riktigt spännande måste jag säga!

Jesus 9 december 2010 kl. 21:41  

Fantastisk! Men jag höll på att få nervsamanbrott under baket...!

Anonym,  22 mars 2012 kl. 11:55  

Det är fult att ta äran åt sig för recept som man stulit. Detta är ett Dansukker recept.

Ärlig

SternTheMern 23 februari 2014 kl. 18:01  

Fantastisk tårta. Som blev så god! Tog dock 2 pkt saffran till tryffeln vilket blev kanon! Gör den!!!!!

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP