onsdag 16 december 2009

Janssons frestelse

Janssons frestelse har haft en fast plats på vårt julbord i alla år jag levt. När jag var mindre så gillade jag inte detta, eller rättare sagt inbillade jag mig att jag inte gillade det eftersom det var ansjovis i den. Men nu fattar jag inte hur jag har kunnat missa detta i alla dom åren. Det är ju SÅ gott! Detta är min mammas recept som jag varmt kan rekommendera.

4 pers
8 råa potatisar
2 gula lökar
1 burk ansjovisfilé
3 dl grädde
2-3 msk smör
ströbröd

Skala och skär potatisen i strimlor, hacka löken. Varva i en smord och ugnssäker form potatis, ansjovis och lök, avsluta med potatis. Häll över grädden. Lägg några klickar margarin på toppen och strö över lite ströbröd. Grädda på 200° cirka 1 tim, eller tills potatisen blivit mjuk.

0 kommentarer:

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP