Måndag 11 januari
Idag är det storhandling för vår del. Vi skriver alltid handlelistan till vår veckomatsedel på söndagen och handlar sen allt vi behöver för månd-tors på måndagen. Det vi sen behöver inför helgen handlar vi på fredagen. Det är den bästa lösningen vi har hittat för att få så fräscha grönsaker som möjligt och för att inte behöva frysa ner kött etc som ska användas senare i veckan. Och hela poängen med veckomatsedel är ju att slippa springa i affären var och varannan dag, så då behöver vi bara göra det 2 gånger i veckan.
Lammkotletter med paprikasalsa och kokt potatis
2 port
1/2-1 färsk röd chili
2 mogna tomater
1 röd paprika
en hand färsk basilika
4-6 lammkotletter
olivolja
salt och peppar
rödvinsvinäger
Sätt på en stekpanna så den blir riktigt varm.
Halvera tomaterna, hacka chilin och ta bort fröna om du inte vill ha det för hett. Dela paprikan i 4-6 delar. Hacka basilikan. Ringla olivolja över kotletterna och krydda med salt och peppar.
Ställ lammkotletterna på högkant i stekpannan så att fettet blir riktigt brynt och krispigt. Lägg dom sedan ner och och håll ner någon minut. Lägg i tomat med snittsidan neråt. Lägg också i paprikan, chilin och basilikan. Låt kotletterna steka i 4-5 minuter, vänd dom ett par gånger. Ta ur grönsakerna ur pannan och lägg på en skärbräda. Hacka till en fin koncistens med lagom bitar i. Lägg över i en skål och tillsätt rödvinsvinäger och smaka av med salt, peppar och olivolja. Servera kotletterna på en bädd av salsan, strö några basilika blad över och servera med kokt potatis till.
KÄLLA: Jamies Ministry of Food
0 kommentarer:
Skicka en kommentar