Veckomatsedel v. 2
Min favoriträtt är Skånsk äggakaga. För er som ha någon anknytning till Skåne eller skulle vara på semester på österlen kan jag rekomendera Brösarps Gästgiveri. Enligt min mening så gör dom den bästa.
Lammkotletterna med salasan på måndag är en snabb och fantastiskt god rätt. Vi har uptäckt lamm i större grad det sista året, mycket på grund av det fina utbudet av slaktare i området där vi bor. Var inte rädd för att testa lamm om du inte gjort det tidigare.
Korv stroganoff har dom flesta hört talas om, men däremot var kyckling stroganoff nytt för oss. Oj vilken höjdare! Kycklingen blir saftig och smakrik, precis som man vill ha den.
På lördag blir det flashback till 80 talet, med persiljesmör till kotletterna. Till det har vi valt en krämig potatisgratäng. Smaskens!
1 kommentarer:
Kan bara hålla med om att Brösaprs gästgiveri har den bästa äggakakan :) Vi har vårt lantställe en bit därifrån och längtar alltid tillbaka :) Inne i Brösarp har de nu även öppnat en kött och vilt butik med fantastiskt bra och gott kött. Det är närproducerat och de styckar allt själv. Bra, nyttigt och även mycket prisvärt kött!
Härligt med 80 tals tänk på lördagen! Lyckades övertala min mor om att 70 tals maten också är tillbaka, såsom flygande jakob och chiliconcarne!
Ha en bra vecka!
Skicka en kommentar