Måndag 18 januari
Som jag skrev igår så ser detta mer avancerat ut än det är så jag hoppas inte att ni är rädda för att testa det. Resultatet var, enligt mig, supergott!
Indonesisk rissallad
4 port
4 dl vatten
2 dl råris eventuellt blandat med andra ristyper
2 matskedar vegetabilisk olja
4 sharlottenlökar, finhackade
3 vitlöksklyftor, finhackade
1 röd chili, finhackad utan frö och hinnor
2 cm ingefära, finhackad
1 mask hackad koriander
2 morötter, i tunna skivor
1 paket gröna bönor, i bitar
1 dl kokosmjölk
1/2 dl kinesisksoya
1/2 tsk mörk sirap (kan uteslutas)
2 dl riven basilika
1 lime, delad i klyftor
Koka riset efter instruktionen på paket. Sätt riset åt sidan och låt svalna. Värm oljan i en panna. Lägg i sharlottenlök, vitlök, chili, ingefära, koriander, morot och gröna bönor. Stek grönsakerna till dom får fin färg. Tillsätt cocosmjölken, soya och sirap och låt det koka upp. Låt det puttra i två minuter. Blanda sen med riset i en skål. Strö över basilika och servera med en limeklyfta.
KÄLLA: Maison Mat & Vin (Norge) nr 1/2009
4 dl vatten
2 dl råris eventuellt blandat med andra ristyper
2 matskedar vegetabilisk olja
4 sharlottenlökar, finhackade
3 vitlöksklyftor, finhackade
1 röd chili, finhackad utan frö och hinnor
2 cm ingefära, finhackad
1 mask hackad koriander
2 morötter, i tunna skivor
1 paket gröna bönor, i bitar
1 dl kokosmjölk
1/2 dl kinesisksoya
1/2 tsk mörk sirap (kan uteslutas)
2 dl riven basilika
1 lime, delad i klyftor
Koka riset efter instruktionen på paket. Sätt riset åt sidan och låt svalna. Värm oljan i en panna. Lägg i sharlottenlök, vitlök, chili, ingefära, koriander, morot och gröna bönor. Stek grönsakerna till dom får fin färg. Tillsätt cocosmjölken, soya och sirap och låt det koka upp. Låt det puttra i två minuter. Blanda sen med riset i en skål. Strö över basilika och servera med en limeklyfta.
KÄLLA: Maison Mat & Vin (Norge) nr 1/2009
0 kommentarer:
Skicka en kommentar