Tisdag 5 januari
Krämig kräftpasta
4 port
1 gul lök
1 röd paprika
1/2 pkt saffran
1 msk olivolja
1 dl vitt vin
1 dl vatten
3 dl matlagningsgrädde
1/2 tsk salt
2 krm nymalen svartpeppar
280 g pasta
250 g körsbärstomater
1 kruka dill
1 påse spenat (80 g)
2 burkar kräftstjärtar (á 170 g)
1/2 citron
Skala och hacka löken. Skölj, kärna ur och skär paprikan i mindre bitar.
Fräs lök, paprika och saffran i oljan i 2 min.
Tillsätt vin och låt puttra in i löken. Häll på vatten och grädde, låt puttra på svag värme ca 10 min. Salta och peppra.
Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen.
Skölj och halvera tomaterna. Plocka dillen.
Häll av pastan och blanda med såsen. Tillsätt spenat, dill och tomater. Häll av kräftstjärtarna, toppa pastan med dem. Pressa över citronjuice och servera.
KÄLLA: Laga Lätt nr:8 2009
1 kommentarer:
Hej!
God fortsättning på det nya året! Vilken härlig blogg du har, hittade den genom matbloggstoppen och jag kommer definitivt att titta in här fler gånger!
Om du har lust så kanske du kan titta in på min blogg där du kanske hittar något nytt recept? ;)
Du får också jätte gärna lämna en kommentar om vad du tycker om bloggen och gärna ge tips om vad jag kan göra bättre !
Ha det bäst!
Kram Daniella.
Skicka en kommentar