Onsdag 6 januari
Köttfärssoppa med rotfrukter och yoghurt
4 port
2 morötter
2 palsternackor
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
400 g nötfärs
2 msk olivolja
2 msk tomatpure
1 burk krossade tomater (400g)
2 köttbuljongtärningar
1 liter vatten
1 tsk salt
2 krm nymalen svartpeppar
2 msk hackad persilja
1 dl yoghurt
grovt bröd
Skala och skär morot, palsternacka och lök i mindre bitar. Skala och finhacka vitlöken. Bryn nötfärs och vitlöken i oljan i en kastrull. Tillsätt morot, palsternacka och lök och bryn ytterligare någon minut. tilsätt tomatpuré, krossade tomater, buljonger och vatten. Koka under lock tills rotfrukterna är mjuka men har lite stuns. Salta och peppra. Garnera med persilja och servera med yoghurt och en skiva grovt bröd.
KÄLLA: ICA.se
Skriv ut receptet (pdf)
1 kommentarer:
Hej!
Den 20 januari kl 20.00 börjar ”Landet brunsås” i SVT2, ett program för dig som äter. Varför äter vi svenskar som vi gör? Programledarna Henrik Schyffert, Erik Haag och matskribenten Lotta Lundgren söker efter svaren i vår egen kulturhistoria, i omvärldens influenser och i trenderna som påverkar vad vi ställer fram på middagsbordet. Experter i programmet är Mats-Eric Nilsson och Richard Tellström.
Om du vill titta på programmet i förväg mejla magdalena.lofstrom@svt.se så skickar jag dig en länk där du kan titta. Vänliga hälsningar Magdalena
Skicka en kommentar