torsdag 7 januari 2010

Torsdag 7 januari

Dessa rotfruktsplättarna bör ni verkligen prova. Enligt min smak så gick dom in på min topplista av enkla middagsrätter. Det ska dock sägas att om man är många i familjen så tar det lite tid att steka dom. Alternativt kan man ju i så fall ha två stekjärn. Lite salt bacon och syrliga lingon till är ett måste. Smaklig måltid!

Rotfruktsplättar med bacon

4 port

2 morötter
1 bit rotselleri, ca 200 g
2 palsternackor
1 liten purjolök
3 dl potatismos, överblivet hemlagat eller pulvermos
2 ägg
3/4 dl majsstärkelse
1 1/2 dl riven västerbottensost
salt och peppar
4 msk smör eller margarin


Skala och ansa rotfrukterna och purjolöken. Riv rotfrukterna grovt på rivjärnet. Strimla purjolöken fint.
Blanda potatismos med ägg och majsstärkelse. Vänd ner de rivna rotfrukterna och osten. Smaksätt med salt och peppar.
Forma smeten till plättar och lägg dem i en medelvarm panna med matfett och stek ca 3 minuter på varje sida.
Servera rotfruktsplättarna med stekt rimmat fläsk eller bacon och lingon.

KÄLLA: ICA.se

Skriv ut receptet (pdf)

1 kommentarer:

Hallon & Blåbär 11 januari 2010 kl. 14:54  

Dessa plättar låter ju verkligen mumsiga, specillt med vb-ost i.

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP