Fredag 26 februari
Nudelwok med röd curry & kokosmjölk
4 port
300 g kycklingfilé eller fläskkött
1 röd paprika
4-6 färska champinjoner
ca 10 cm purjolök
1 färsk broccoli
300 g äggnudlar
1 burk kokosmjölk
1-2 tsk röd currypasta (finns på burk)
0,5 tsk sambal oelek
1,5 msk riven ingefära (finns på burk)
1 msk hackad koriander (finns på burk)
1 tsk ostronsås
1 msk soja
Skär köttet i tunna skivor. Skär grönsakerna i bitar och sätt på vatten till nudlarna. Fräs köttet i en neutral olja i en stor stekpanna eller wokpanna på hög värme, flytta över till en gryta och fräs sedan grönsakerna i pannan, börja med broccoli och purjolök, flytta över till grytan efter vart och ta paprikan sist och stek inte så länge eftersom det är god om den har kvar lite krispighet. Häll över kokosmjölken och krydda. Låt puttra en stund så att kokosmjölken kokar in lite.
Koka nudlarna i 3-5 minuter och låt de sedan stå och dra en stund innan vattnet hälls av och nudlarna blandas med resten av grytan. Servera gärna i skålar och ät med pinnar eller vanliga bestick.
Skriv ut receptet (pdf)
0 kommentarer:
Skicka en kommentar